DE LEKKERSTE SPECIALTY COFFEE VINDT U BIJ DE HEEREN VAN 17 IN VEENENDAAL

Al onze koffiebonen vallen onder Specialty Coffee,  Specialty Coffee is kwalitatief hoogwaardige koffie met unieke smaakeigenschappen. In de hele keten (van de koffieboer tot en met bij ons in de winkel) wordt de koffie met extra zorg behandeld. 

Ongeveer 1% van de wereldproductie van koffie is specialty coffee. Het zijn koffiebonen waarvan de prijs niet wordt bepaald door de beurs (de c-prijs van koffie), maar door hun kwaliteit en hun zeldzaamheid. De Specialty Coffee Association (SCA) is dé organisatie die alles weet over specialty coffee. Zo zijn er bepaalde richtlijnen opgesteld om de titel specialty coffee te mogen dragen.

Koffie krijgt zijn unieke smaakeigenschappen vanwege de wijze van verbouwen en verwerken (drogen/ branden) van de koffiebonen. Deze unieke smaken moeten nog steeds aanwezig zijn als drankje in je kopje. 

De Heeren van 17 verkoopt zowel gemalen als ongemalen koffie. Wij hebben uitsluitend koffiebonen op voorraad en malen (helemaal gratis) de koffie voor u ter plekke, zo neemt u de meest verse koffie met rijkste aroma’s mee naar huis.

Meerendeel van ons assortiment bestaat uit Arabica koffiebonen, een enkele blend is aangevuld met Robusta.  Sinds kort verkopen wij ook een hybride, een nieuwe variëteit. 

Het verschil tussen Arabica en Robusta zit met name in de smaak/ intensiteit en het cafeïnegehalte. Arabicabonen hebben een mildere smaak en bevatten ongeveer 70% minder cafeïne dan de wat pittigere Robustabonen.

De Heeren van 17 verkoopt uitsluitend kwaliteitskoffie van koffiebranderij Mocca d’Or.  

COFFEE WE’RE PROUD OF!

In de koffiebranderij van Mocca d’Or arriveren iedere week de beste specialty koffiebonen van over de hele wereld. Deze bonen worden vervolgens geroosterd volgens de slow-roast-brandmethode. Het roosteren in de authentieke trommelbranders is een langzaam proces, zodat het aroma van iedere boon het best tot zijn recht komt. Na het roosteren wordt de koffie zo snel mogelijk verzonden.

Klanten omschrijven de koffiebonen van Mocca d’Or als de beste bonen ter wereld. Mocca d’Or levert bonen uit Cuba, India, Mexico, Brazilië, Indonesië, Panama, Ethiopië, Costa Rica, Colombia, Guatemala en Peru. Ieder koffieland heeft bonen met een eigen karakter, dus het is aan zeker te raden om verschillende koffiebonen te bestellen en uit te proberen!

Bestel makkelijk online

De Heeren van 17 heeft meer dan twintig varianten specialty koffie vast in het assortiment. Ruwweg verdelen wij onze koffiesoorten in twee categorieën, de espressobonen en de ‘gewone’ bonen. Een aantal espressovarianten is ook geschikt voor een stevige kop koffie. Onze bonen verdelen we ook weer in twee subgroepen, de ‘single’ en de ‘blend’.

Naast het vaste assortiment hebben wij ook wisselende limited editions van Mocca d’Or. 

Bestel eenvoudig via onze webshop. In Veenendaal leveren wij vanaf €25,- al gratis op locatie en hierbuiten wordt het vanaf €45 gratis bezorgd. 

Blend

Bij blends wordt de koffie samengesteld met koffiesoorten die afkomstig zijn uit verschillende landen en/of plantages. De blend wordt samengesteld op basis van smaak en kan zowel met Robusta als Arabica gemelangeerd zijn. De verhoudingen zijn dan ook heel divers. Net als de smaak; een blend kan tot wel tien verschillende soorten koffie bevatten.

Op het etiket wordt altijd weergegeven welke koffiesoorten in de blend gebruikt zijn.

Single

Bij singles wordt koffie gebruikt die afkomstig is uit één land en/of plantage. De smaak van singles is veel specifieker, met kenmerkende tonen uit de regio van afkomst. 

Op het etiket wordt altijd weergegeven welke koffiesoort gebruikt is en welke nuances u kunt proeven. 

 

icon_coffee

Exclusieve koffie & thee

De Heeren van 17 biedt meer dan honderd exclusieve koffie- en theesoorten aan.

icon_hart

Van en voor de liefhebber

Onze knusse winkel is een walhalla voor koffie- en theeliefhebbers.

icon_uniekeproducten

Unieke producten

We verkopen ook unieke koffie- en theeproducten. Nieuwsgierig? Neem een kijkje in onze webshop!

icon_service

Deskundig advies

Heeft u advies nodig bij de aankoop van uw producten? Wij staan voor u klaar!

De waardering van www.deheerenvan17.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 192 reviews.