DE LEKKERSTE KOFFIE VAN VEENENDAAL

Bijna overal op de wereld drinkt men koffie, een meestal warm genuttigde drank die onder andere het opwekkende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de gemalen, gedroogde en geroosterde zaden van de koffieplant die we koffiebonen noemen. Tijdens het roosteren van de koffiebonen wat men ook wel branden noemt, ontstaan er zo’n 700 verschillende chemische stoffen die allemaal samen de geur en de smaak van de koffie bepalen.

KOFFIESOORTEN

………………………………………………

De gebrande koffiebonen worden door ons zowel gemalen als ongemalen verkocht. De meeste koffie die wordt verkocht is een mengsel van twee koffiesoorten, Arabica en Robusta. U kunt natuurlijk ook koffie kopen die uit slechts één soort bestaat. Het verschil tussen de twee soorten koffiebonen zit met name in de smaak en het cafeïnegehalte, Arabica bonen hebben een mildere smaak en bevatten ongeveer 70% minder cafeïne dan de wat pittigere Robusta bonen.

De Heeren van 17 heeft meer dan 14 varianten koffie in huis. Ruwweg verdelen wij onze koffie soorten in 2 categorieën, de espressobonen en de “gewone” bonen met als uitzondering dat een aantal espresso varianten ook geschikt zijn voor een stevige kop koffie. De espresso bonen verdelen we weer in 2 subgroepen, de pittige espressobonen en romige bonen.

PITTIGE KOFFIEBONEN

Van de pittige hebben wij 2 melanges. Espresso Sicilia, een briljante mix is van Arabica bonen en Robusta bonen en die zeer krachtig en uitgesproken is. Espresso Raffinato, een smaakvolle Italiaanse espresso die stevig pittig en iets zoet van smaak is, geselecteerd uit de beste Robusta en Arabicabonen.

ROMIGE KOFFIEBONEN

Van onze romige koffiebonen hebben wij 3 soorten. De Espresso Mocca Arabica, een krachtige espresso melange van 100% Arabica bonen onder andere uit indonesie, Espresso Cafe Diego, een frisse, krachtige koffie met een mooie body, 100% Arabica en alleen uit landen van Latijns Amerika en Mexico en Medellin secret ,deze 100% Arabica koffie komt van één plantage uit het Medellin gebied in Colombia geteeld op de ideale hoogte.

icon_coffee

Exclusieve koffie & thee

De Heeren van 17 biedt meer dan 14 exclusieve koffie en 100 theesoorten aan.

icon_hart

Van en voor de liefhebber

Onze knusse winkel is een walhalla voor de koffie of thee liefhebber.

icon_uniekeproducten

Unieke producten

We verkopen ook unieke koffie en thee producten. Neem een kijkje in onze webshop!

icon_service

Deskundig advies

Wij kunnen u een deskundig advies geven bij aankoop van koffie en thee.