DE LEKKERSTE THEE VAN VEENENDAAL

Thee is een warme drank die gemaakt is van de gedroogde bladeren van de theeplant. De oorsprong van thee is het oude China waar duizenden jaren geleden al thee werd gedronken. Via China kwam ook Japan met thee in aanraking en in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Pas sinds de 18e eeuw werd theedrinken echt gebruikelijk in Nederland, maar door de hoge prijs was het toen nog een drank voor de welgestelden

WEL 100 SOORTEN

………………………………………………

U kunt bij De Heeren van 17 kiezen uit wel 100 soorten thee, wij zijn niet voor niets een speciaalzaak. Naast ons vaste assortiment hebben wij regelmatig nieuwe soorten thee. Onze varianten thee bestaan uit een basisthee (wit, groen, zwart, rooibos, vruchten en kruiden) met verschillende toevoegingen. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook de klassiekers zoals Earl Grey, Kistje Keizer, English Breakfast en Darjeeling, kortom teveel om op te noemen. En het mooie van dit assortiment is dat u ze allemaal kunt proberen in onze schenkerij.

Kistje_vd_keizer_DSC0454
theepot

KOPJE THEE?

Van het zetten van thee wordt soms een heel ritueel gemaakt, maar thee zetten kan ook eenvoudig, zelfs direct in een kopje met een theezakje of een theeknijper. Bij het trekken van thee in heet water komen vooral geur- en smaakstoffen vrij maar ook theïne wat een mild stimulerende werking heeft. Sommige mensen verdragen geen theïne en voor deze mensen is een kruidenthee (zoals bijvoorbeeld Rooibosthee) een goed alternatief.

BOEK EEN HIGH THEE BIJ DE HEEREN!

De Heeren Van  17 verzorgen ook een goed verzorgde high tea in de knusse winkel. Wij hebben twee soorten high tea, een mini high tea en een uitgebreide high tea. Beide high tea’s moeten wel vooraf gereserveerd worden. 

Vanaf 2 personen

De waardering van www.deheerenvan17.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 167 reviews.